Tek Povežimo soline: najlepši in najkrajši tek na 10km

Z morja lahkotno pihlja in v nosu lahko čutiš vonj po soli in morju. Okolje je prijazno in slikovito. Drevesa se bohotijo z zelenimi listi. Prvi mandeljni in živo rumene narcise že cvetijo. Širi se vonj po pomladi, ljubezni, vonj novega začetka. Dnevi so že toplejši. Ptički žvrgolijo in letajo naokoli a kaj, ko jih galebi preglasijo s svojim vreščanjem.

Preberi celotno vabilo

Zakaj je tek Povežimo soline drugačen?

Najverjetneje ste že velikokrat slišali, da je to najlepši in najkrajši tek na 10km. Najkrajši je zato, ker meri le 9350m. Pa še s tem se ne strinjate vsi. Da je najlepši ste povedali vi tekači! Mi, ki živimo tu, smo navajeni na morje, soline, tunel, na vonj morja, na kričanje galebov... ampak če ga toliko ljudi hvali mora že biti res! Posebnega in drugačnega pa ga delamo načrtno. Tak je zaradi Vas! Vi morate doživeti nekaj drugačnega in malo spoznati spoznati okolje in običaje kraja v katerem ste se imeli prijetno.

Preberi več
Tek Povežimo soline

Tekači pravite, da je to najlepši in najkrajši 10km tek. Proga je speljana tudi pod morsko gladino in skozi tunel ozkotirne železnice. Tek je popolnoma ravninski, nezahteven, primeren za vse, večinoma se teče ob morju in povezuje se sečoveljske in strunjanske soline. Z morja lahkotno pihlja in v nosu lahko čutiš vonj po soli in morju. Okolje je prijazno in slikovito. Drevesa se bohotijo z zelenimi listi. Prvi mandeljni in živo rumene narcise že cvetijo. Širi se vonj po pomladi, ljubezni, vonj novega začetka. Dnevi so že toplejši. Ptički žvrgolijo in letajo naokoli a kaj, ko jih galebi preglasijo s svojim vreščanjem.

Preberi več
Osnovni podatki o teku Povežimo soline 2012

Kaj: 8. tek Povežimo soline 2012
Kdaj: nedelja, 18.3.2012
Ob: štart ob 11.00, na vhodu v soline na Seči
Kako: predprijava do 12.3.2012*, prijava velja le s plačilom štartnine na: TRR 1010 0003 6852 817 (Škid, Obala 47, 6320 Portorož) obvezno napiši TEK in za koga plačaš (ime in priimek!!!)
* glej štartnina

Preberi več
Štartnina (kako, koliko in do kdaj) teka Povežimo soline

Na teku Povežimo soline 2012 lahko izbirate med dvema paketoma. Izbirate lahko med osnovnim in LUX paketom. Za tak korak smo se odločili iz enega zelo preprostega razloga. Mogoče tega še ne veste ampak čisto vsaka stvar (hrana, sadje, voda, vino, darilo, prevoz, wcji...), ki jo dobite na Povežimo soline je plačana. Vse plačamo! Sicer z vašim denarjem ampak plačamo. In ker je to vaš denar, lahko zanj izbirate.

Preberi več
Nekaj o Krajinskem parku Sečoveljske soline

Sožitje človeka in narave je na področju, kjer se danes razprostira Krajinski park Sečoveljske soline (KPSS), zaznamovano že s stoletno tradicijo pridelave soli; od srednjega veka pa do danes je ustvarila in ohranila edinstveno solinsko pokrajino.

Tu se sol še vedno prideluje na tradicionalen način, s klasičnimi solinarskimi postopki in orodji - sol ima prav zato poseben okus in izjemne lastnosti. Na Fontaniggah, delu solin, kjer je bila pridelava soli že pred časom ustavljena, so veliki bazeni, ki se postopoma zaraščajo z značilno slanoljubno vegetacijo nad katero se spreletavajo značilne solinske ptice. Prepredeni so s sistemom starodavnih nasipov, od katerih so večinoma ohranjeni le še večji. Ob širših kanalih so raztresene nekdanje solinske hiše, ki s svojim značilno podobo sooblikujejo edinstvenost solinske krajine.

Preberi več
Nekaj lanskih fotk

Več v galeriji